Erken Haber Ajansı - TÜİK Eski Başkanı Aydemir, 4 yılda 98 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarıldığını, 1598 maddelik bu kararnamelerin 880 maddesinin yine kararnameyle değiştirildiğini belirterek, "Yarın nasıl bir güne uyanacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eski Başkanı Birol Aydemir, şahsi twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerini değerlendirdi.

İsias Otel'in mimar ve mühendisinin "haberi yokmuş" İsias Otel'in mimar ve mühendisinin "haberi yokmuş"

Genel Başkanlığını Ali Babacan'ın yaptığı DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Aydemir, partideki Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Aydemir, zaman zaman yaptığı değerlendirmelerle toplumsal sorunları ve çözüm önerilerini gündeme getirmeye devam ediyor.

LİYAKAT OLMADAN OLMAZ

Birol Aydemir, Çumhurbaşkanlığı Kararnameleriyle alakalı yaptığı yorumunda, yatırım ve sürdürülebilir büyüme sağlanması önerisinde de bulundu.

Aydemir, açıklamasında, "Hukuk olmadan, kurumsallaşma olmadan, liyakat olmadan, kural bazlı yönetim olmadan istikrar ve güven yakalanamaz; istikrar ve güven olmadan da yatırım ve sürdürülebilir büyüme sağlanamaz" dedi.

BÜROKRASİ FELÇ DURUMDA

Birol Aydemir, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"1- Partili Başkanlık sistemine geçildikten sonra ilk Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (CBK) 10/07/2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı hakkında çıkarıldı. 2- 07/04/2022 tarihindeki son kararnameye kadar olan yaklaşık 4 yıllık sürede 98 adet CBK yayımlandı. 3- Yine bu süre zarfında CB Kararnamelerinde toplam 109 değişiklik ile 1598 maddenin 880'i değiştirildi. Yani yazılan maddelerin %55'i tekrar değiştirildi! 4- 1 numaralı ve en uzun CBK olan 539 maddelik ana CB Teşkilatı Kararnamesi'nde bile 36 kez değişikliğe gidildi ve tam 435 madde değiştirildi. 5- Kısaca yarın nasıl bir güne uyanacağımızı bilmiyoruz. Hukuk olmadan, kurumsallşama olmadan, liyakat olmadan, kural bazlı yönetim olmadan istikrar ve güven yakalanamaz; istikrar ve güven olmadan da yatırım ve sürdürülebilir büyüme sağlanamaz. 6- Bürokratik sistemin politika üretme ve manevra kabiliyeti felç olmuş durumda."