ERKEN HABER - Erbaş, 380 Sayılı Uludağ Alanı Hakkında teklifin görüşmelerinde MHP Grubu adına söz aldı. BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2022 verilerine değinen Erbaş, her yıl yüz binlerce turist ağırlayan Uludağ'ın kış turizmine katkısına dikkati çekti.
Uludağ'ın sadece kış turizmi olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Erbaş, Uludağ Alan Başkanlığının kurulmasıyla bölgede planlama yetkisine sahip birden fazla kurumun yarattığı ağır bürokrasi nedeniyle, mevcut sorunların çözülmesine yönelik etkin ve hızlı bir planlama süreci gerçekleştireceğine inandıklarını söyledi.
Ahmet Erbaş, kış mevsiminde yağışların beklenenin altında olduğunu belirterek, kayak merkezlerinde ihtiyaç duyulan karın suni yöntemlerle temin edildiğini ancak Kütahya'daki Murat Dağı'nda kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğuna kaydetti.
KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak 2022 de başlatılan Kültür Yolu Festivallerine bu yıl da devam edileceğini anımsatan Erbaş, "Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023 programında kültür yolu festivalleri illeri arasında mutlaka Kütahya’yı da görmek istiyoruz. Büyük taaruza ve dumlupınar’a ev sahipliği yapan kütahyamızın bunu fazlasıyla hakkettiğini düşünüyorum" dedi.
Erbaş, Kütahya'nın sadece sanayi, turizm ve çini kenti olmadığına dikkati çekerek, Kütahya'nın aynı zamanda bir su ürünleri şehri olduğunu, su ürünleri üretimi yapan mevcut 22 adet tesiste 4 bin ton balık üretim ve 50 milyon adet yavru balık üretim kapasitesi bulunduğunu, geçen yıl 20 günde 200 tona varan kerevit ve balık üretimi yapıldığını bildirdi.
SAĞLIK TURİZMİ
Termal sağlık turizminde Kütahya'nın Türkiye’de ilk akla gelen şehirlerden birisi olduğunu belirten Erbaş, "Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilen 5 Kültür ve Turizm Koruma ve gelişim bölgesi ile 73 adet termal turizm merkezi bulunuyor. 73 adet termal turizm merkezinden 9 tanesi ise Kütahya’dadır. Kaplıca sayısı yönünden türkiye ‘nin en zengin ili Kütahya’dır. Kütahya’nın şifalı sularına tüm vatandaşlarımızı ve siz değerli milletvekillerimizi davet ediyorum" dedi.