ERKEN HABER - Kars Ardahan Iğdır Federasyonu tarafından Ankara Atatürk Kültür Merzi'nde tanıtım günleri düzenlendi.

Açılışını TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yaptığı ve çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve davetlilerin katıldığı etkinlik 3 gün sürdü.

Başkentlilerin ve Ankara'da yaşayan Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, yöresel ürünlerin tanıtım ve satışı gerkçekleştirildi.

Kars7Güneşin Doğduğu İlk Topraklar teması ile düzenlenen bu yılki etkinlikte, yerel sanatçılar, aşıklar, kafkas oyun ekiplerinin gösterileri, katılımcılar eşliğinde gerçekleştirildi.

EYT yasa teklifi komisyona gidiyor EYT yasa teklifi komisyona gidiyor

Düzenlenen konferanslarda konuşmacılar, bölgenin kültürünü ve coğrafi konumunun stratejik önemine değindi.

En Güzel Kaz Yarışması'nda, Kars'ın meşhur kazları katılımcıların ilgi odağı oldu.

Kars3

Kafkas ırkı arı cinsinin bulunduğu yörede üretilen doğal bal ve meşhur kaşar peyniri ise en fazla alıcı bulan ürünler oldu.

Valilikler ile belediyelerin açtığı standlarda, bölgede görülmeye değer turizm beldeleri tanıtıldı.

TRT sanatçısı İbrahim Koç'un verdiği konser ise tüm katılımcıların yerel türküler eşliğinde halay çekip, neşeli anlar yaşamasına yol açtı.

Kars6

Kars Belediyesi tarafından gelenlere ikram edilen ballı çayın, geleneksel yöntemlerle ve yöresel giysilerle ikram edilmiş olması dikkati çekti.

Kars2

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, hemşehrilerle Başkent'te buluşmanın birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir etkinlik düzenlemiş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kars4

Yıldırım, başta TBMM Başkanı Şentop olmak üzere, organizasyonlarına teşrif eden tüm siyasi parti temsilcilerine ve belediye başkanlarına teşekkür etti.

Doğu Anadolu Bölgesi'ne gitmemiş olan vatandaşların, bu etkinlikle bilgilendirildiğini, ilk fırsatta bölge illerine gitmeleri yönünde teşvik edildiğini belirten Yıldırım, "Başkentliler, bölge halkımızın ne kadar misafir perver olduklarını burada gördüler. İlk fırsatta bölgeye giderek görmeleri gereken çok güzel yerler olduğunu artık biliyorlar^diye konuştu.