ERKEN HABER - Türkiye'de depremin meydana geldiği ilk günden beri yardımlarını sürdüren Bangladeş, iki uçak yardımın yanı sıra arama ve kurtarma ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

Bangladeş Arama ve Kurtarma Ekibinde yer alan askerler, Adıyaman'da yaptıkları çalışmaların ardından bugün Hatay'a geçti. 

Hatay'da 5 gün kalacak olan Bangladeş ekibi, buradaki arama ve kurtarma çalışmalarına destek verecek.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a saldırı girişimi KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a saldırı girişimi

Bangladeş2-1

BANGLADEŞ'İN KAMPANYASI SÜRÜYOR

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Bangladeş'in başkenti Dakka'daki ofisinde depremzedeler için yardım malzemeleri toplanıyor.

Binlerce Bangladeşli  "asrın felaketi"nden etkilenenlerle dayanışma göstermek için buraya tonlarca malzeme getirdi.

Ofis, içinde ağırlıkla kışlık kıyafet olan yardım paketleriyle doldu taştı.

TİKA Dakka Program Koordinatörü Şevki Mert Barış, dost ülke Bangladeş'in halkından yardım yağdığını söyledi.

Barış, yardımların toplanma süresini 20 Şubat'a kadar uzatma karar verdiklerini belirtti.

Ülkenin Chattogram kentinden bir doktor, sosyal medyadaki görüntülerde, depremin neden olduğu yıkımı gördüğünde şoke olduğunu söyledi.

İş adamı Hamdan Abdullah da Türkiye'nin Bangladeş'in en güvenilir dostlarından olduğuna dikkati çekti.

Bangladeş3-1

İKİNCİ YARDIM UÇAĞI

Türkiye'nin Bangladeş Fahri Konsolosu Erdal Salih Özdemir, Bangladeş'in yardımlarını taşıyan ikinci uçak Türkiye'ye ulaştığını bildirdi.

Özdemir, Türk Hava Yolları'nın (THY) taşıdığı insani yardımların arasında Bangladeş hükümeti tarafından bağışlanan 3 bin çadırın da yer aldığını belirtti.

Çadırların depremden etkilenen şehirlerde soğuk havayla mücadele eden depremzedeler için kritik önem taşıdığını söyleyen Erdal Salih Özdemir, bu zor günde Bangladeş halkının yardımlarının önemini vurguladı.

Özdemir, bağış çalışmalarını 20 Şubat'a kadar sürdüreceklerini dile getiren yetkililer, o zamana kadar Bangladeşlilerin rahatlıkla nakit bağış yapabilmesi için banka hesabı açmayı düşündüklerini aktardı.

Bangladeş'in güneyindeki kamplarda kalan Arakanlı Müslüman mülteciler, 14 Şubat'ta depremzedeler için 700 battaniye ve 200 mont göndermişti.