ERKEN HABER - Almanya ve Hollanda, Türkiye seçimlerine ilişkin olarak ülkelerindeki seçim çalışmalarına dönük düzenleme yaptı. Buna göre, Almanya ve Hollanda çıkardıkları yasa ile AB üyesi olmayan ülkelerin siyasetçilerinin, seçimlere üç ay kala ülkelerinde seçim propagandası yapmalarına yasak getirdi.

Almanya'dan nota, Hollanda'dan yasa değişikliği

Almanya Türkiye'ye bir nota verdi ve bundan sonra seçimlere az bir süre kala Türkiye'den hiçbir yetkilinin seçim propagandası yapmasını istemediğini iletti. Almanya da Hollanda da, bir yasa çıkarttı ve AB üyesi olmayan ülkelerin siyasetçilerinin, seçimlere üç ay kala ülkelerinde seçim propagandası yapmalarına yasak getirdi. Üç ay evvelinden yapılacak kampanyaya dönük ziyaretleri de kamu güvenliği kriteri gibi şartlı izine bağladı.

Almanya'da AK Partili Açıkgöz krizi

AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün Almanya'daki konuşması üzerine, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış. Yapılan açıklamada ”yabancı seçim kampanyası organizasyonlarının önce bizim tarafımızdan onaylanması gerektiğini açıkça belirttik,” denmişti.

Hollanda'da Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya krizi yaşanmıştı

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a saldırı girişimi KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a saldırı girişimi

2017 Referandumuda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Hollanda'da uçuş izninin iptal edilmesinin ardından Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Hollanda'ya karayolu ile gitmeye karar vermesi Türkiye-Hollanda arasında krize yol açmıştı.

Erdoğan Almanya’ya gidecek mi?

Bu arada Alman Deutche Welle, Cumhurbaşkanı'nın Ocak sonunda önce Polonya ardından Almanya'ya gideceğini yazdı. Erdoğan, Ukrayna, savaşı mesajı verilmiş olacak. Ama seçimlere az bir süre kala Erdoğan Alman liderle de fotoğraf vermiş olacak. Alman makamları henüz Erdoğan'ın ziyaretini doğrulamadı.