ERKEN HABER - 14 Mayıs seçimlerinde yarışacak milletvekili adayları partilerince listeler halinde YSK'ya sunuldu. AK Parti, İstanbul 3. Bölge 8. sıradan eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nu aday olarak göstermişti. Yaşanan tartışmaların ardından Kadıoğlu açıklama yaparak adaylığından feragat ettiğini duyurdu.
Seçimlere günler kala siyasi arenadaki tartışmalar büyüyerek devam ediyor. Önce adayların belirlenmesi ardından da milletvekili listelerinin YSK'ya sunulmasıyla seçim heyecanı daha da arttı. Partilerin sunduğu listeler kamuoyunda tartışmalara sebep olurken bazı listelerde yaşanan değişiklikler de dikkat çekiyor.
8. SIRADAN ADAY GÖSTERİLDİ
Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İstanbul 3. Bölge 8. sıradan aday gösterildi. Listelerin basınla paylaşılmasıyla Kadıoğlu'nun adaylığı tartışma konusu oldu.
SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI: FERAGAT EDİYORUM
Söz konusu tartışmalar devam ederken Kadıoğlu, adaylıktan istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Geçmiş davaları hakkında beraat ettiğini savunan Kadıoğlu, kendi adı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıpratılmaya çalışıldığını belirterek "Nefsimi ve haklılığımı ayaklar altına alarak buna müsaade etmeyeceğim. Bu sebeple milletvekili adaylığımdan feragat ettiğimin beyanıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partim ve ülkem için çalışmaya devam edeceğim." açıklamasını yaptı.
DAHA ÖNCE DE İSTİFA ETMİŞTİ
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 5 yıl önce sağlık sorunlarını gerekçe göstererek belediye başkanlığı görevinden de istifa etmişti.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi’nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. Son olarak 2014’te seçilen Necmi Kadıoğlu, Aralık 2017’de istifa ettirilmişti. Kadıoğlu’nun istifa nedeni resmi açıklamaya göre sağlık sorunları. Ancak bu istifanın ardından gerçek nedenin bu olmadığına dair sayısız iddia öne sürülmüştü.
AKP’li belediye yönetiminin belediyenin özellikle İmar ve Yapı Kontrol biriminde birçok yolsuzluğa bulaştığı iddia edilmişti.
GÜRBÜZ ÇAPAN’LA BAŞLADI
Kadıoğlu’ndan önce SHP’den Belediye Başkanı seçilen Gürbüz Çapan da yolsuzluklarla anılıyordu. Esenyurt’un kurucu belediye başkanı Çapan döneminde kaçak yapılar baş gösterdi.
Çapan Ailesi ve yakınları, kurdukları inşaat şirketleriyle belediyenin açtığı ihalelere girerek, rakip firmaları tehditle sindirdi, ayrıca yapılan işleri fazla göstererek aldıkları hakediş paralarını bölüştüğü iddiasıyla yargılandı. Minibüs hatlarından tutun da kurulan vakıflara para aktarılmasına kadar üzerine atılı birçok suçlama vardı.
TÜRKİYE’NİN EN KALABALIK ŞEHRİ
Çapan seçimleri kaybedince Kadıoğlu dönemi başladı. Onun döneminde Esenyurt tam bir beton şehre dönüştü. Boş arazi kalmadı, yeşil alan bırakılmadı.
Kaçak yapılar aldı başını gitti. 2000’lerin başında Büyükçekmece’ye bağlı bir semt iken 150 bin olmayan ilçe nüfusu şimdi 950 bini aştı. Türkiye’nin en kalabalık ilçesine binlerce mülteci ve kaçak da yerleşti.
İlçedeki dere yataklarına çok katlı binalar yapıldı. Yeni projelerde sığınak olarak gösterilen bodrum katları yapılaşmaya açıldı. İnşaat izni olmayan boş arazilerde gökdelenler yükseldi. Esenyurt Belediyesi’nin istediği imar değişiklikleri Kadir Topbaş yönetimindeki İBB Meclisinden sorunsuz geçti.
ATATÜRK DÜŞMANLIĞI YAPTI
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise ilçenin sorunlarıyla uğraşmak yerine Cumhuriyet’e saldırıyordu. Kadıoğlu 2017 yılında şunları söyledi:
“10 yılda Osmanlı’yı tarumar ettiler, yıktılar. 1923’te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu. İçinden ihanet edenler, ecdada hainlik edenler, olunca hayır gelmiyor. Bu milleti, millet yapan değerlere saldırmaya başladılar. Kuran’a, ezana…”